Varna24.bg. Относно агресията спрямо лекари и медицински сестри от спешната помощ

...
Varna24.bg. Относно агресията спрямо лекари и медицински сестри от спешната помощ
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Ще има нови линейки с паникбутони за всички екипи на спешната помощ във Варна

Varna24.bg . 

Относно експанзията по отношение на лекари и медицински сестри от незабавната помощ той съобщи:

" Ще стартира не като министър на опазването на здравето, а като елементарен жител. Изключително съм засегнат. Аз не мога да си обясня по какъв начин може да се нападат хората, които не знаят какво е ден и какво е нощ, които се грижат и са първи да оказват помощ на хора в тежко здравословно положение. Затова се обръщам към всички. Това е нещо, което би трябвало да забравим, нещо, което не би трябвало да се случва. Знаете, че ние работим извънредно добре с прокуратурата. Специално за филиала в Горна Оряховица, тъй като той е рисков район, още в петък дадох позволение да се сложи физическа защита 24 часа на филиала. В тази връзка желая да ви осведомявам, че всичките нови коли за спешна помощ ще бъдат с паникбутони. "

На въпросът по какъв начин ще разяснява митингите на здравните служащи в страната по отношение на ниското възнаграждение, министърът сподели: 

" Що се отнася до ниското възнаграждение вие знаете, че лечебните заведения в страната са търговски сдружения, те получават своите доходи от НЗОК на база заработените клинични пътеки. Оттам разпределението на тези доходи зависи от управлението на съответното лечебно заведение. Когато има нарастване на размера на активност, ще има и опция за нарастване на работните заплати. "  

По мотив на сериозното финансово положение на варненския Тубдиспансер и въпросът каква ще е бъде неговата орис, министърът сподели:

" По отношение на Тубдиспансера водим разговори с кмета на Варна господин Портних и изобщо с Общината, търсим разновидности, при които тази активност да бъде съсредоточена в регионалната болница, а диспансера да бъде още веднъж закрит, без да оставяме нито момент хората без медицински грижи. "

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР